«Valitsuse seisukohast avaks ainult läbiräägitud kahe riigi lahendus väljavaate kestlikule lahendusele Lähis-Ida konfliktis. See peab rakenduma nii Gaza kui Läänekalda kohta,» ütles Scholz oma esindaja saadetud avalduses.

Netanyahu ütles enne seda, et Iisraeli võit Hamasi üle Gaza sektoris annab surmahoobi palestiina äärmuslastele ja teistele Iraani toetatavatele rühmitustele regioonis.

«Täielik võit annab surmahoobi kurjuse teljele, milleks on Iraan, Hizbollah, huthid ja muidugi Hamas,» ütles Netanyahu pöördumises sõjaväejuhtidele.

Ebaõnnestumine võidu saavutamisel seaks ohtu Iisraeli julgeoleku, ütles Netanyahu, täpsustamata siiski, milline võit välja näeb.

«Ilma täieliku võiduta ei naaseks (Iisraeli) küüditatud, järgmine veresaun oleks vaid aja küsimus ning Iraan, Hizbollah ja teised saaksid lihtsalt tähistada,» rääkis peaminister.

Prantsuse välisminister Stéphane Séjourné alustas pühapäeval ringsõitu Lähis-Idas, saabudes Egiptusesse, kus teda võttis vastu president Abdel Fattah al-Sisi.

«Oma esimese Lähis-Ida visiidi puhul soovisin ennekõike külastada Egiptust, mis on Prantsusmaa strateegiline partner,» ütles Séjourné postituses suhtlusplatvormil X.

«Tuletasin presidendile meelde meie pühendumust humanitaarrelvarahu sõlmimisele Gazas ja poliitilise lahenduse taaskäivitamisele kahe riigi kooseksisteerimise kaudu,» sõnas Séjourné.

Jaga
Exit mobile version