Mälestusmärk plaanitakse Herbertstrassel avada tänavu novembris. Tänav on endiselt suletud kõigile peale prostituutide ja nende klientide.

Natsionaalsotsialistliku riigikorra ajal ehitati lõbumajade asumite ümber väravad, püüdes sellega n-ö tabada kaht kärbest – samal ajal häbistades prostituute, ent siiski diskreetselt nende pakutavaid teenuseid tarbimas käia.

1933. aasta märtsist maini arreteerisid natsid Hamburgis 3201 n-ö hooravat naist, kellest 814 võeti vahi alla, vahendas Der Spiegel.

Kohaliku luteri kiriku pastor Sieghard Wilm ütles The Guardianile, et algatusel on kohalike lõbutöötajate ja muude elanike toetus. «Miljonid inimesed külastavad St Paulit ja paljud turistid seisavad iga päev Herbertstrasse ees ja teevad pilte. Minu arvates on see alati olnud küüniline, kuna tean, et natsid olid need, kes need väravad püstitasid,» märkis ta.

Pärast erakondadeülese toetuse saamist on Hamburgis heaks kiidetud meetmes eraldatud 5000 eurot mälestusmärgi, QR-koodide ja avatseremoonia jaoks. Wilm ütles, et tema algatuse eesmärk on koguda veel 15 000 eurot projekti lõpuleviimiseks, sealhulgas täiendavate ajalooliste uuringute läbiviimiseks.

Praegu pakub sektori esindajate sõnul Herbertstrassel raha eest seksuaalteenuseid hinnanguliselt 250 inimest. Prostitutsioon on Saksamaal seadustatud.

Jaga
Exit mobile version