Enne üürihinna muutmist on oluline teha põhjalik turu-uuring, et mõista piirkonna üürituru dünaamikat. Võrrelge oma kinnisvara üürihinda sarnaste pakkumistega samas piirkonnas.

Kinnisvara väärtuse suurendamine võib olla üks tõhusamaid viise üürihinna tõstmiseks. Värskendused ja remonditööd, nagu seinte ja lae värvimine, põrandakatte või köögiseadmete uuendamine, võivad õigustada kõrgemat üürihinda.

  • Pakkuge täiendavaid teenuseid

Osaline kommunaalteenuste, interneti/TV või remondifondi eest tasumine võivad samuti õigustada kõrgemat üürihinda.

Üürihinna tõstmine peaks olema hästi läbimõeldud otsus, mis võetakse vastu õigel ajal. Näiteks võib üürihinna tõstmine olla sobilik pärast suuremaid renoveerimistöid või siis, kui nõudlus üüripindade järele on piirkonnas tõusuteel.

  • Vahetu suhtlus üürnikega

Enne üürihinna tõstmist suhelge üürnikega aegsasti ja selgitage välja muudatuste põhjused ning pakkuge võimalust küsimuste esitamiseks. Selge kommunikatsioon aitab leevendada üürnike vastupanu ning tagada sujuva ülemineku uuele üürihinnale.

Enne üürihinna tõstmist on vajalik tutvuda kohalike seadustega, mis reguleerivad üürihinna muutusi. Seadusandluse järgimine aitab vältida õiguslikke vastuolusid ja võimalikke vaidlusi üürnikega.

  • Hinnake üürnike pikaajalist väärtust

Kui teil on pikaajalised ja usaldusväärsed üürnikud, võib olla mõistlik mitte tõsta üürihinda liiga järsult, et säilitada üürnike rahulolu ja pikemaajaline üürisuhe.

Üürihinna tõstmine võib olla maakleri sõnul keeruline protsess, kuid õige lähenemisviisi korral aitab see suurendada kinnisvarainvesteeringu tulusust. «Tähtis on meeles pidada, et üürihinna tõstmine peaks olema tasakaalustatud otsus, mis arvestab nii kinnisvaraomaniku kui ka üürnike huve ja rahulolu. Õige lähenemisviisi korral võib see aidata tagada pikaajalise ja vastastikku kasuliku suhte poolte vahel.»

Jaga
Exit mobile version