Sel nädalavahetusel Vilniuses peetavatel Baltimaade meistrivõistlustel püüavad sinilindu Daniel Zaitsev, Alex Ahtiainen ja Maria Romanjuk. «Meie suurimad nimed jäävad küll võistlusest kõrvale, sest on treeninglaagris ning soovivad edukalt esineda suvistel tiitlivõistlustel,» ütles Eesti koondise peatreener Toni Meijel pressiteate vahendusel.

Treeningukaaslased Zaitsev ja Ahtiainen üritavad alistada 100m liblikujumise A-normi, milleks on 51,67. Eelmisel aastal läbis Zaitsev kaks basseinipikkust ajaga 52,28 ning Ahtiainen rahvusrekordit tähistava 52,18. Meijel tunnistab, et normatiivi alistamiseks peavad mõlemad mehed tegema suure eneseületuse.

«Eelmisel aastal suutsid nii Zaitsev kui ka Ahtiainen näidata 100 meetri liblikujumises väga stabiilseid tulemusi, mis annab hea eelduse teha sel hooajal veel üks samm edasi. Pärast Vilniust stardivad nad veel Stockholmis ja Bergenis,» rääkis Meijel.

Kolmandana jahib Vilniuses olümpianormi Romanjuk, kes esindas Eestit 2016. aasta Rio mängudel ning kelle parimad väljavaated normi ründamiseks on 100 m rinnuliujumises.

«Maria tegi möödunud lühirajahooajal suure edasimineku ning usume, et hea hoog kandub edasi ka pikka basseini. Tõsi, olümpiale kvalifitseerumiseks peaks ta oma senist isiklikku tippmarki sekundiga parandama, kuid olles juba olümpial osalenud, siis madalamat eesmärki ei saagi võtta,» lausus Meijel.

Ujumine on ala, kus igast riigist saab olümpial osaleda vähemalt üks mees ja üks naine ka juhul, kui nad ei täida A-normi. Siis selgub sõitja vastavalt riigisisestele kriteeriumidele. Kui aga keegi saab A-normist jagu, jääb kõigil ülejäänutel olümpiapileti teenimiseks ainsaks võimaluseks samamoodi A-normi täitmine.

Jaga
Exit mobile version