Norra kergejõustikutäht Jakob Ingebrigtsen treenis enamiku karjäärist koos oma vendade Henriku ja Filipiga isa Gjerti käe all, kuid möödunud aasta veebruaris otsustasid pojad isaga koostöö lõpetada ja valida teise tee. Peagi selgus, et olukord on tõsisem ja pojad pole isaga enam kui aasta suhelnudki.

Põhjuseks Gjerti suunas tekkinud süüdistused perekondliku vägivalla suhtes. Nimelt olevat isa käitunud ebasobivalt ühe lapse suhtes, ent tegemist polnud ühegi jooksutähtedest.

Norra meediaväljaande VG teatel on kohalikust politseist laekunud informatsiooni põhjal teada, et 58-aastane Gjert Ingebrigtsen lõi mitmeid kordi oma last märja rätikuga. Juhtunu toimus 2022. aasta jaanuaris. Samuti leiti tal süü ühes väärteos, ent antud tegevus oli pandud nõnda kaua aega tagasi, et selles polnud võimalik inimest enam süüdistada.

Gjert on ise kõiki süüdistusi eitanud ja jätkab endiselt tegevust kergejõustikutreenerina. Tema hoolealune on Norra jooksutäht Narve Gilje Nordås, kes võitnud ka tiitlivõistlustelt medaleid.

Jaga
Exit mobile version