Autor, lavastaja, etendaja: «16 soolot» (2020, Von Krahli Teater ja EMTA), «Tiny Home Production presents: Suurem kui elu» (2021, Uue Loomingu Maja ja EMTA), «Scream Box» (2023, Kanuti Gildi SAAL).

Otto Hermanni nimeline orkestrandiauhind

Eesti esimese kutselise teatri sümfooniaorkestri (1906) asutaja nimeline auhind, mille eesmärk on esile tõsta ja väärtustada pikaaegset, vähemalt 15 aasta pikkust kõrgetasemelist pühendunud tööd teatri orkestrandina.

Žürii: Ann Õun (esimees), Risto Joost, Lauri Sirp ja Kulvo Tamra.

Eda Peäske – Rahvusooper Estonia harfimängija (aastast 1981) ja harfirühma kontsertmeister (aastast 1990), hinnatud nii orkestrandi, solisti, kammermuusiku kui ka pedagoogina, kelle tipptasemel mängus kõlab muusika rütmitäpselt ja nõtkelt, just nii tagasihoidlikult või ekstravagantselt, nagu helilooja on mõelnud.

Priit Põldroosi nimeline teatrimõtte auhind

Antakse teatrimõtte arendamise, teatriuurimusliku või pikaaegse teatripedagoogilise tegevuse eest.

Žürii: Lea Tormis (esimees), Enn Lillemets, Kalju Orro ja Peeter Tammearu.

Mihkel Mutt – vaimustava ja põhjaliku, vaheda stiilitaju ja eksimatu keeletundega kirjutatud raamatu «Liblikas, kes lendas liiga lähedale. Mati Unt ja tema aeg» eest, kus teadmine ja isiklik vaade on köitvas tasakaalus, üksiku kaudu avaneb üldine.

Georg Otsa nimeline muusikateatri auhind

Antakse vokaalse meisterlikkuse ühendamise eest näitlejatööga ooperi- ja operetilaval ning viljaka kontserttegevuse eest nii Eestis kui ka välismaal. Auhinna määramisel hinnatakse pikemaaegset teatritööd.

Žürii: Karmen Puis (esimees), Paul Mägi, Jaanika Rand-Sirp ja Jassi Zahharov.

Priit Volmer – vokaalse meisterlikkuse eest ühes sisukate ja säravate rollikäsitlustega muusikateatri kõigis žanrites: Eichmann (Tüüri «Wallenberg»), kolonel Pickering (Loewe «Minu veetlev leedi»), kuningas Marke (Wagneri «Tristan ja Isolde»), don Alfonso (Mozarti «Così fan tutte»), Mefisto (Gounod’ «Faust»), Cervantes ja don Quijote (Leigh’ «Mees La Manchast»), Daland (Wagneri «Lendav hollandlane»), isa Laurent (Gounod’ «Romeo ja Julia»), nimiosa (Donizetti «Don Pasquale»), Ferrando (Verdi «Trubaduur»), Sarastro (Mozarti «Võluflööt»), Heinrich der Vogler (Wagneri «Lohengrin»), Arkel (Debussy «Pelléas ja Mélisande», kõik Rahvusooper Estonia), Manfred MIM (Manfred MIMi «Eesti ajalugu. Ehmatusest sündinud rahvas», Rahvusooper Estonia ja Kanuti Gildi SAAL), nimiosa (Sondheimi «Sweeney Todd»), Jürka (Varrese «Põrgupõhja uus Vanapagan», mõlemad Teater Vanemuine) ning Rocco (Beethoveni «Fidelio», Bonni Teater). Samuti laiahaardelise tegevuse eest kontserdilavadel nii kammermuusiku kui ka suurvormide solistina.

Jaga
Exit mobile version