2018. aasta Pyeongchangi olümpiamängude radadel on Team Estonia noortekoondis võistlustules 19. jaanuarist 1. veebruarini, seisab pressiteates.

Eesti delegatsiooni juht, EOK noortespordi projektide juht Merle Kaljurand märkis, et Eestit esindab tugev koondis.

«Noorte olümpiamängud annavad noortele hea võimaluse nuusutada olümpiaõhku. Suur multispordiüritus erineb tavapärastest võistlustest ning nõuab sportlaselt suuremat keskendumist. Eestit esindavad noored on läbinud karmi kvalifitseerumise kadalipu ning olen kindel, et nad annavad endast kõik, et meid suurel areenil hästi esindada. Teeb rõõmu, et oleme esmakordselt esindatud lumelaua-aladel, kus Eesti pole noorteolümpial varem võistelnud,» rääkis Kaljurand.

Team Estonia noortekoondisesse Gangwonis kuuluvad:

Eesti sportlased on võitnud noorte taliolümpiamängudelt kuus medalit – freestyle-suusataja Kelly Sildaru võitis 2020 Lausanne’is kuldmedali pargisõidus, laskesuusataja Rene Zahkna 2012 Innsbruckis hõbemedalid sprindis ja jälitussõidus. Lisaks on meil olümpialipu alla kuuluv kuldmedal iluuisutamise võistkonnavõistluses (Arlet Levandi 7. koha punktid), kuldmedal jäähoki võistkonnavõistluses (Marek Potšinok) ning pronksmedal jäähoki võistkonnavõistluses (Erik Potšinok).

Noorte taliolümpiamängud peetakse Gangwonis 19. jaanuarist 1. veebruarini. Iga nelja aasta tagant toimuvast suurvõistlusest võtavad osa 15-18-aastased sportlased. Kokku on starti oodata 1900 sportlast üle maailma. Koondisele saab kaasa elada aadressil https://www.eok.ee/gangwon-2024 ning EOK sotsiaalmeediakanalite vahendusel Facebookis «Olen Olümpiafänn» ja Instagramis «team.estonia».

Jaga
Exit mobile version