Eelmisel nädalal leidis aset vargus. Keegi Kärdlas elav või seda linna külastav kurikael röövis külalistemaja Utoopia nr 9 seinalt hinnalise teose. Maja ruume ehib Toivo Freeman Pilti terviklik galerii, millest on nüüd üks teos puudu. «Lihtsas keeles öeldes oleme kunstiröövi ohvrid,» ütleb kunstnik Toivo Freeman Pilt suutmata seda isegi uskuda.

Postimees avaldas sündmusest uudise koos üleskutsega kõigil asjast midagi teadvatel isikutel viivitamatult politseiga ühendust võtta. Inetult alanud lool on aga õnnelik lõpp – kas mõjutas lugu varga enda südametunnistust või sekkus mõni vastutustundlik lähedane, aga teos toodi täna hommikul Utoopia 9 hotelli tagasi. Saadetis jõudis kohale anonüümselt ja kulleri vahendusel. Lisatud oli vabanduskiri:

Täna saabunud vabanduskiri Foto: Utoopia 9

«Mis inimene see on! Varastamine on halb tegevus mis ei vii kuhugi,» väljendab kunstnik nördimust. «Varem või hiljem juhtub selle vargaga midagi halba. Varas teeks targasti kui töö tagasi tooks, sest politsei algatas juba juurdluse ja varem või hiljem see saadakse kätte.»

Kirkal taiesel on kujutatud Brasiilia modelli Debora Oliveri, kes kannab jakki Toivo Pildi moekollektsioonist. «Loomulikult on see väga seksikas ja atraktiivne pilt, ma tänan selle huvi eest, aga kunsti soetamiseks on ometi olemas ka legaalseid viise,» ülteb autor. «See on kuritegu!»

Utoopia 9 külalistemajast Kärdlas rööviti hinnaline kunstiteos. Varastatud teos kujutab sama figuuri, mida juuresolev foto ning on äratuntav. Pildil on tuntud Brasiilia pepumodell Debora Oliver.
Utoopia 9 külalistemajast Kärdlas rööviti hinnaline kunstiteos. Varastatud teos kujutab sama figuuri, mida juuresolev foto ning on äratuntav. Pildil on tuntud Brasiilia pepumodell Debora Oliver. Foto: Erakogu

Kas taies kaunist Oliverist lõi lõkkele kellegi kunstiarmastuse? Või haarati lihtsalt kaasa välisuksele kõige lähem pilt, mida oleks hea kiiruga kotti toppida? See jääb veel mõistatuseks, keerdküsimust aitab lahendada Kärdla politsei. Kui keegi kusagil näeb müügiks pakutavat lisatud fotoga sarnanevat, aga värvikamat teost, palume sellest viivitamatult teatada politseisse või võtke ühendust juhtimiga tegeleva Kärdla politseijaoskonna juhi Moonika Raudsepaga.

Jaga
Exit mobile version