Donetski oblastis Solovjove küla lähedal toimunud kahevõitluses oli Ukraina jalaväe lahingumasin M2A2 Bradley vastamisi Venemaa soomustransportööriga MT-LB. 25 mm kahuriga relvastatud Bradley demonstreeris tulejõudu, hävitades soomuki mõnekümne sekundi jooksul.

USA kaitseministeeriumi andmetel on Pentagon varustanud Ukraina vägesid praeguseks enam kui 200 Bradleyga, mis on varustatud 25 mm kahuriga, 7,62 mm kaliibriga kuulipildujate ning tankitõrje raketiheitjatega TOW, mida kasutatakse Vene soomuskolonnide hävitamiseks, kirjutab Newsweek.

Bradley M2A2 võib kanda kolmeliikmelist meeskonda, lisaks mahutab kuni kuus varustusega sõdurit, mistõttu on see ideaalne missioonideks, mis nõuavad nii vägede transporti kui ka otsest kaasamist. Sõiduki pikkus on 6,55 meetrit, laius 3,28 meetrit ja kõrgus 2,97 meetrit ning kogumass 27 tonni.

Bradley maksimaalne kiirus on 56 km/h ja sõiduulatus on kuni 400 km. 

47. mehhaniseeritud brigaadi Bradley Ukrainas. Foto: Serhii Nužnenko / REUTERS / Scanpix

Vene armee MT-LB on aga kergsoomustransportöör, mis algselt ehitati Nõukogude Liidus ning mida kasutavad jätkuvalt mitmed riigid üle maailma, sealhulgas Venemaa ja Ukraina. Seda sõidukit hinnatakse eriti selle mitmekülgsuse ja võime tõttu töötada erinevates keskkondades, alates mudasest maastikust kuni kõvakattega teedeni, kirjutab Army Recognition.

Tavaliselt on see relvastatud 7,62 mm kuulipilduja või raskema 12,7 mm kaliibriga kuulipildujaga. MT-LB ei ole mõeldud otseseks võitluseks, vaid pigem vägede ohutuks transportimiseks läbi lahingutsoonide. Selle soomus on suhteliselt kerge, kaitstes väikerelvade tule ja mürsukildude eest (3–10 mm). 

MT-LB kaalub ligikaudu 11,9 tonni ja suudab transportida kahest kuni üheteistkümnest sõdurist koosnevat meeskonda, mistõttu on see ideaalne operatsioonideks, mis nõuavad sõdurite rühmade kiiret liigutamist. Masin saavutab maksimaalse kiiruse 62 km/h ning sõiduulatus on kuni 500 km, mis teeb selle tõhusaks pikematel missioonidel ilma vahepealse tankimiseta.

Jaga
Exit mobile version