Kuna Torino ümbruses peetud 140 km pikkusel etapil oli mitmeid teise, kolmanda ja neljanda kategooria tõuse ehk väljajagamisele läks kohe ka mägedekuninga sinine särk, hakati kohe algusest vajutama. 

Nõnda pääses kärmelt eest kuueliikmeline juhtgrupp: Louis Barré (Arkéa-B&B Hotels), Nicolas Debeaumarché (Cofidis), Andrea Pietrobon (Team Polti Kometa), Filippo Fiorelli (VF Group-Bardiani CSF-Faizanè) ja Lilian Calmejane (Intermarché-Wanty).

Nemad jagasidki omavahel kõik vahefinišite punktid ning avaaetapil säras eredamalt Madis Mihkelsi prantslasest tiimikaaslane Calmejane, kes teenis neid kokku 20.

Etapi lõpuni nimetatud jooksikud siiski vastu ei pidanud, sest UAE Team Emiratesi võistkond, kelle veduriks on kahekordne Tour de France’i võitja Tadej Pogačar, nägi peletonis ränka vaeva ning püüdiski nad kümme kilomeetrit enne lõppu kinni. 

Seejärel ründas Pogačar, kellega suutsid kaasa minna vaid Narvaez ja sakslane Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe). Nimetatud trio jõudis kolmekesi ka finišisirgele – mida nagu allolevast videost näha (alates 6.16), kaunistasid ka Eesti lipud – ning kus kõige teravamat jalga näitas Narvaez.

GLORY IN TURIN! 🇮🇹 | Giro D'Italia Stage 1 Race Highlights | Eurosport Cycling

Kuigi kõikidele läks lõpus kirja sama aeg, siis tänu preemiasekunditele tõmmati üldliidri roosa särk selga Narvaezile, Schachmann kaotab talle kolme ja Pogačar kuue sekundiga.

Laupäeva suurimateks kaotajateks tuleb pidada Romain Bardet’d (Team dsm-firmenich PostNL) ja Thymen Arensmani (Ineos Grenadiers), kes ei suutnud Pogačari ja UAE Team Emiratesi tempoga kaasa minna ja kaotasid juba avaetapil vastavalt 1.07 ja 2.27. 

Ainsa eestlasena Girost osa võttev 20-aastane Madis Mihkels lõpetas oma suurtuuride debüüdi 97. kohal (+10.58). Samas, kuna tegemist polnud sprindietapiga, polnud tal tarvis ka ülemäära jõuvarusid kulutada. Parematest kaugele-kaugele maha jäi ka Intermarché-Wanty põhisõitja Biniam Girmay, kelle lahtivedajaks Mihkels on.

Täna on Girol kavas 161 km pikkune etapp, mille käigus ületavad ratturid kaks kolmanda kategooria tõusu ja mis kulmineerub esimese kategooria tõusuga.

Teine etapp Foto: giroditalia.it
Jaga
Exit mobile version