Eesti Discgolfi Liidu peasekretäri Hristo Neilandi sõnul on tegemist nii mõistusevastase teoga, et seda on raske kommenteerida. «On selge, et Järve rada on Tallinna harrastajatele hädavajalik ja igal juhul teeb EDGL kõik, mis saab, et Järve rada mitte ainult taastada, vaid teha see veel parem kui varem. Juba käivad tööd PRO-raja uue disainiga avamiseks ja puuetega inimestele ligipääsetava raja loomiseks.»

Neiland rõhutab, et vajalik on ka kogukonna abi ja tugi. «Kui kellelgi on infot, mis aitaks vandaalid tabada või ideid, kuidas parki paremini kaitsta, siis see on kõik väga teretulnud,» võtab ta olukorra kokku. Ja kui mõni ettevõtja, ettevõte või niisama hea inimene tunneb, et soovib Järve diskgolfipargile uue elu puhumisele õla alla panna, siis EDGL on ka neile pakkumistele avatud.

Ometi on lootust. Näiteks on Tallinna linn Euroopa diskgolfi festivali suurtoetaja. Tänu linna toele saab lauluväljakul näha diskgolfimaailma tippe, sealhulgas ka valitsevaid maailmameistreid Kristin Tattarit ja Isaac Robinsoni. Ja nüüd on Tallinnas uus võimuliit. Kas üheskoos jõuame selleni, et diskgolfi harrastamine oleks kõigile ligipääsetav ja turvaline? Olgu see meie ühine eesmärk ja püüdlus, et järgnevate aastate jooksul saaksime tõeliselt öelda, et Tallinn on spordi- ja diskgolfipealinn, kus kõigil on võimalus mängida ja liikuda.

Tallinna diskgolfikogukond ei oota lubadusi, vaid tegusid. Ja tegutseb ka ise, sest diskgolf on rohkemat kui lihtsalt mäng – see on kogukonna, tervise ja aktiivse eluviisi sümbol.

Jaga
Exit mobile version