Jeff Lynne kirjutas sotsiaalmeedias, et lahkunud on tähelepanuväärne muusik ja hea sõber, kes mängis kõike alates Minimoogist kuni klavinetini. «Ta oli märkimisväärne muusik ja sõber ning ma hindan meie ühiseid mälestusi elu lõpuni,» kirjutas Lynne. 

Tandy sündis 1948. aastal Birminghamis ning liitus 1972. aastal Electric Light Orchestraga, mis oli moodustatud kaks aastat varem. Tandy oli koos Lynne’i ja Bevaniga üks kolmest põhiliikmest, kes jäid ELOsse kuni selle laialiminekuni 1986. aastal.

Tandy mängis esialgu ansamblis basskitarri, kuid hiljem sai temast klahvpillimängija. Tandy mängis süntesaatorit Minimoog, Wurlitzeri elektriklaverit, Clavinetit, Mellotroni ja klaverit, mis tegi temast võtmetähtsusega bändiliikme, kes andis ELO-le unikaalse progeroki, futuristliku kosmose-ooperi kõla.

Tandy mängis igal ELO albumil, välja arvatud 1971. aasta albumil «No Answer».

Kui Bevan üritas 1988. aastal ELO uuesti kokku tuua, keeldusid Tandy ja Lynne sellega liitumast. Bevan moodustaks ansambli ELO Part II, hiljem tuntud kui The Orchestra. Kui Lynne muutis bändi 2014. aastal Jeff Lynne’i ELOks, liitus Tandy Lynnega.

Electric Light Orchestra - Mr. Blue Sky (Official Video)

Jaga
Exit mobile version