Ukrainlased on olnud viimasel ajal üsna võimekad ründamaks Venemaal asuvaid naftatöötlemisobjekte, samas kui USA kinnitab, et nad ei tohiks seda teha.

Nad sõnastavad selle veidi diplomaatilisemalt, nad ütlevad, et USA ei ole kunagi toetanud rünnakuid Venemaa territooriumil, mis võtab üsna klassikaliselt kokku selle, milline on olnud Bideni administratsiooni poliitika kogu selle sõja jooksul. Ukrainlastelt nõutakse nii-öelda sõdimist, üks käsi selja taha seotuna.

Vähemalt minu hinnangul on kogu president Bideni administratsiooni strateegiline mõtlemine Venemaa suhtes olnud väga ebaõnnestunud. Venemaad ei ole võimalik pidurdada sel teel, et oled ise väga vaos hoitud. Venemaa vastu tuleb näidata üles jõudu ning tugevust ja see on ainuke asi, mis võib ka venelasi pidurdada.

Vene võim on väitnud, et Moskva kontserdimaja rünnakute taga on Ukraina. Seda ei usu ilmselt peale venelaste mitte keegi?

Läänemaailmas kindlasti mitte, aga kui me vaatame Araabia maailma, siis seal on vandenõuteooriad väga populaarsed ja kui öelda, et millegi taga on USA, siis seda usub seal arvestatav protsent inimesi. Läänemaailmas see muidugi lendu ei ole läinud.

Ma arvan, et see on suuresti ikkagi Venemaa enda ühiskonna konsolideerimiseks ja põhjendamiseks, miks Vene eriteenistused ja Vene poliitiline juhtkond ei suutnud rünnakut ära hoida. Tegelikult ju ameeriklased ja britid hoiatasid neid selle rünnaku tuleku eest. Tõenäoliselt on Putini ja Venemaa juhtkonna peades selline totaalne uskumatus igasuguse informatsiooni kohta, mis tuleb läänest ja seetõttu suures osas eirati seda ja ei suudetud piisavaid meetmeid kasutusele võtta.

Jaga
Exit mobile version