Filip Skari liitumine Norra juuniortiimiga sai kindlaks teisipäeval, kui sealne suusaliit koondist esitles. Bente Skarit peetakse Norra naissuusatajatest üheks kõige nimekamaks ning nüüd on tema 19-aastane poeg samuti teel maailma tippu, kirjutab Norra meedia.

«Oleme välja valinud kümme väga põnevat suusatajat. Meil on Norras väga palju andekaid juuniore, nii et selline valik on alati raske. Tänavuse Equinor juunioride rahvusmeeskonna valimisel võetakse aluseks juunioride MMi ja Norra karikavõistluste tulemused,» ütles rahvusmeeskonna treener Kristian Dahl.

Skari, neiupõlvenimega Martinsen, suutis olümpiamängudelt võita vaid ühe kulla, seda 2002. aastal Salt Lake Citys 10 km eraldistardist klassikasõidus. Lisaks on tal kaks võistkondlikku OM-hõbedat ja kaks individuaalselt pronksi. MM-kuldasid on tal auhinnakapis viis ja kõik on individuaalsed.

Skari lõpetas sportlaskarjääri 2003. aastal, kui oli vaid 30-aastane. Suurima olümpiamedalite saagi noppis ta oma viimaselt olümpialt Salt Lake Citys. Neli aastat hiljem Torinos tuli Šmigun-Vähi kahekordseks olümpiavõitjaks, kui võitis kullad 10 km klassikasõidus ja suusavahetusega sõidus.

Jaga
Exit mobile version