Otsustavas mängus oli TalTech see, kes kodusaalis paremini pakkudelt ära sai, võites avaveerandi 24:14. Pärast ebaõnnestunud algust kogus ennast ka Rapla ning poolajale mindi juba külaliste 37:32 eduseisus.

Tuline võitlus jätkus ka teisel poolajal ning kolmanda veerandaja järel vaatas tabloolt vastu 58:58 viigiseis. Punkt-punkti heitlus kestis seejärel lõpuni välja ning näiteks minut enne lõppu oli seis samamoodi viigis (78:78). Seejärel juhtus järgnev: 

53 sekundit enne lõppu murdis Kasper Suurorg osavalt korvi alla, kuid kaitses appi tulnud Martin Paasojal õnnestus pealtnäha talle siiski ette astuda. Vile kõlaski, kuid ründeviga olukorrast ei antud. Järgnesid vabavisked, mida Suurorg sopsutas: TalTech pääses ette 80:78.

Teisel pool väljakut lootis Rapla sangariks tõusta Eric Hunter, kuid tema kolmene ei tabanud. Ründelauas oli mees õigel kohal Paasoja, kes tõi palli tagasi välja. Korralikust rünnakust Raplal siiski enda puterdamise tõttu asja ei saanud ning Paasojal tuli kaheksa meetri pealt teele saata hull kolmene… mis lauapõrkest tabas! Rapla ees 81:80.   

Kuigi TalTechile jäi pärast seda veel 23,5 sekundit armuaega, siis oma hooaja viimasest rünnakust neil ülemäära asja ei saanud. Rasmus Andre läbimurre lõpetas ees rõngas, Gregor Kuuba sai seejärel veel küll lauapalli ja sooritada hädaviske, kuid see lendas huilgava lõpusireeni saatel mööda. Rapla võidupidu ühes tiimi eestvedaja Jaak Karbi pisaratega võiski alata!

Rapla leeris viskasid Hunter ja Paasoja võrdselt 21 punkti, kahekohalise summani jõudsid veel Volodõmõr Ševtšenko (14) ja Tormi Niits (10 + 15 lp). TalTechi poolelt viskas Oliver Metsalu 27 punkti, Suurorg toetas teda 15, Gregor Ilves 14 ja Kuuba 10 silmaga.

Jaga
Exit mobile version