Otseülekanne Jyväskylä Ülikoolist algab kell 15. Sellele järgneb vestlusring, mida juhib Soome Rahvusvaheliste Suhete Instituudi teadusdirektor Sinikukka Saari.

Kolmapäeval on president Karis Helsingis, kus ta kohtub Soome presidendi Sauli Niinistöga ja välisministri Elina Valtoneniga. Kohtumistel on arutelu all Eesti ja Soome koostöö NATOs, haridus- ja kultuurikoostöö ning erinevad projektid energiasektoris. Samuti räägitakse Venemaa hübriidtegevusest piiril ja Ukraina toetamisest.

Presidendil on kavas ka kohtumine teadusmahukatest investeeringutest huvitatud Soome investoritega. Veel osaleb president Karis Eesti saatkonnas toimuval Eesti Vabariigi 106. aastapäevale pühendatud vastuvõtul, kus osalevad diplomaatiline korpus, Eesti sõbrad ja eestlaste kogukond Soomes.

President Karis naaseb Eestisse neljapäeva hilisõhtul.

Martti Ahtisaari nimelisel maailmapoliitika teemalisel loengusarjal esinevad Soome ja teiste riikide tipp-poliitikud. Loengute traditsioon sai alguse 1999. aastal, kui Läti, Leedu, Poola, Eesti ja Soome president kohtusid Jyväskyläs, et tähistada külma sõja lõppemise kümnendat aastapäeva.

Jaga
Exit mobile version