Kui üllatav oli see, et uue võimuliidu loojate hääled ei olnud väga kindlad ja linnapea ametisse nimetamine vajas kolme hääletusvooru?

See eilne päev kujunes oluliselt seikluslikumaks, kui uue võimuliidu moodustajad ootasid. Samas on ülekaal väga napp ja päris kindel ei saa häältes lõpuni olla. See, et toimus kolm hääletust, näitas et olukord on habras. See näitab, et ka edasi ei saa selle koalitsiooni koospüsimine olema kerge ning võimalikke ärakukkumisi ja piinlikke momente võib tulla veel. Teisest küljest, kui kolmandas voorus jokkerina tõmmati ikkagi välja Keskerakonna ridadest Urmo Saareoja, siis näitab see, et ka koalitsioonil on potensiaali oma ridu laiendada. Tegelikult on ju ka varem uue koalitsiooni moodustajate poolt räägitud sellest, et neile on Keskerakonna poolt veel kolm-neli häält tulemas. Kui see esimene raskem hääletus on tehtud, siis aja möödudes võib hääli lisanduda. 

Mis võis siiski juhtuda nende esimeses ja teises valimisvoorus kaduma läinud häältega, vaevalt et need kogemata rikutud said?

Kogemata rikkumist ilmselt ei olnud, vähemalt ei saanud seda olla kaks vooru järjest, aga  eks need hinnangud ole ju kõik spekulatsioonid. Nii ajakirjanike poolt, kui tegelikult ka poliitikute endi poolt. Lõppude lõpuks oli see siiski salajane hääletamine. Tuleb küll tunnistada, et teatud mööndustega, sest mitmed volikogu liikmed on ka ajakirjandusele tunnistanud, et nad tegid oma sedelitest pilte.

Jaga
Exit mobile version