Kohtumisel kohalike elanikega uuriti Lukašenkalt, kas valgevenelased peaksid osalema sellisel olümpial, kus neil ei lubata oma riiki esindada ning neil pole lubatud võistelda võistkonnaaladel.

Lukašenka sõnul jääb mängudel osalemine konkreetse sportlase otsustada. «Kui nad otsustavad olümpial osaleda, tunnevad nad end vihasena ja kõige kindlameelsemalt. Te kõik mõistate väga hästi, et meeleolu spordis loeb palju.

Kui olete kvalifitseeritud ja otsustate sinna minna neutraalsetena, siis särage neist kõigist üle. Näidake neile, et olete tõelised valgevenelased. Meie jaoks oleks see järjekordne suurepärane võimalus näidata neile oma kohta poliitilisest vaatenurgast,» vahendas Lukašenkat Belta.

Ta rõhutas, et valgevenelased ei tohiks alla anda. «Homme naaseme selle Euroopa, maailma pere juurde. Näitame neile, milleks me võimelised oleme. Sportlased peavad ise otsustama: kui nad tahavad minna, siis las lähevad ja esinevad, aga seal on vaja endast parim anda, et saaksime nende üle uhked olla. Ma ei hakka kellelegi survet avaldama. Ma ei kavatse midagi nõuda,» lisas Lukašenka.

Jaga
Exit mobile version