«Läti idapiiri tugevdamine ja mobiilsusvastase plaani elluviimine on osa üldisest Baltimaade kindlustuste liinist,» edastas LSM.

«Sõjavägi loob Venemaa ja Valgevene piiri äärde tugipunktide ahela – kaitsekindlustused, takistused, moonalaod. Riik kulutab kaitseliini loomiseks viie aasta jooksul 303 miljonit eurot,» lisati teates.

Esimene kaitseliin luuakse umbes kilomeetri kaugusele Venemaa piirist, Ludza vallas asuva Terehova piiripunkti lähedale.

«Siin kaevame tee üles ja teeme tankitõrjekraavi, et vajadusel ei oleks transpordil, sh tankidel võimalik seda teed mööda liikuda. Sellel kraavil on kindlad parameetrid ja vastav sügavus, et see täidaks oma eesmärki,» kommenteeris portaalile relvajõudude inseneriväe inspektor kolonelleitnant Kaspars Lazdiņš.

«Plaanime kaevata piiri äärde tankitõrjekraavid, nagu seda siin praegu tehakse, ja seejärel tugevdada seda «lohehammastega», kuid igal alal on oma lahendused,» lisas ta.

Läti valitsus kiitis Venemaa ja Valgevene piiril sõjalise tugevdamise ja mobiilsuse vastaste meetmete kava heaks tänavu märtsis.

Jaga
Exit mobile version