Acqui Termes alanud ja Andorasse kulgenud 190 km pikkuse sileda etapi lõpumeetritel näitas kõige väledamat jalga itaallane Jonathan Milan (Lidl – Trek; 4:16.03), kellele järgnesid austraallane Kaden Groves (Alpecin – Deceuninck) ja sakslane Phil Bauhaus (Bahrain – Victorious).

Esikümnesse õnnestus end murda ka 20-aastaselt Madis Mihkelsil, kes ületas finišijoone üheksandana. Kuna tegemist oli sprindifinišiga, kanti protokolli talle võitjaga sama aeg.

MIGHTY SPRINT! 💪 | Giro D'Italia Stage 4 Race Finish | Eurosport Cycling

Säärane võimalus avanes meie mehele ainult seetõttu, et tema tiimi, Intermarche – Wanty esisprinter Biniam Girmay kukkus etapil kaks korda, pärast mida oli sunnitud aasta esimese suurturniiri pooleli jätma.

Kui siiani oli terava jalaga Mihkelsi peamiseks ülesandeks Girol just eritrealase abistamine, siis nüüd, kui Girmayt enam pole, võivad meie mehel avaneda oma võimalused, täpselt nagu täna. Samas pole välistatud, et meeskond mängib asjad ümber kellegi teise peale ning Mihkelsil tuleb jätkuvalt tegeleda peamiselt kamraadi(de) lahtivedamisega.

  • Lahtivedamise ja lahtivedajate kohta saab pikemalt lugeda SIIT.

Velotuuri kokkuvõttes jätkab üldliidrina Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), kes ületas täna finišijoone 30ndana. Tema edu britt Geraint Thomase (Ineos Grenadiers) ees on 46 sekundit.

Kolmapäeval on Girol kavas 178 km pikkune etapp (Genova – Lucca), mille esimeses pooles tuleb sõitjate ületada üks kolmanda kategooria tõus, kuid etapi lõpukilomeetrit kulgevad ainult allamäge.

Jaga
Exit mobile version