Saksamaal on Reus ja Dortmund justkui sünonüümiks saanud, kuna legendaarne mängumees on järjepanu esindanud tippklubi 12 aastat. Kui arvestada sinna hulka veel ka akadeemias veedetud periood, siis on ta kuulunud Dortmundi süsteemi 21 aastat.

Reus otsustas Dortmundiga lepingut mitte pikendada, kuna soovib veel karjääri viimastel aastatel mõnes teises klubis rohkem mänguaega teenida. Tänavu on ta küll 37 kohtumist kirja saanud, ent suuremas osas sekkunud vahetusest.

Dortmundis veedetud aja jooksul õnnestus tal võita kaks Saksamaa karikat ja vedada nad 2013. aastal Meistrite liiga finaali. Aastatel 2018-2023 kandis ta ka kaptenipaela. Tänaseks on tal Dormundi särgis kirjas 424 kohtumist (klubi ajaloo neljas), mille jooksul löönud 168 väravat (paremuselt teine) ja jaganud 128 väravasöötu. 2019. aastal tunnistati ta Saksamaa parimaks jalgpalluriks.

«Olen väga tänulik ja uhke enda veedetud aja eest Dormundis Borussias. Olen selles klubis veetnud üle poole oma elust ja nautinud igat päeva. Seda isegi olukorras, kus on tekkinud erinevad raskused. Tean juba praegu, et hüvastijätt saab olema hooaja lõpus keeruline. Nüüd on aga asi selge ja saan keskenduda hooaja viimastele kohtumistele, millel väga suur kaal. Soovin tänada kõiki fänne meeletu toetuse eest kõikidel nende aastate jooksul,» lausus Reus.

Tänavu on Dortmundil veel võimalik Reusiga Meistrite liigas triumfeerida. Hetkel ollakse poolfinaali jõudnud, kus avamängus alistati Pariisi Saint-Germain 1:0.

Jaga
Exit mobile version