16 parema hulgas läks Lajal vastamisi ameeriklase Maxime Cressyga, kes paikneb küll praegu maailma edetabelis 178. kohal, ent poolteist aastat tagasi võis ta leida 31. realt. Tänases vastasseisus selgus võitja pärast kaks tundi ja kümme minutit kestnud lahingut.

Avasetis sai saatuslikuks üks servimurre, mille Cressy sooritas 3:2 eduseisult. Pärast seda enam 26-aastane ameeriklane Lajalile võimalust ei andnud ning sammus 6:3 setivõiduni. Teises vaatuses oli initsiatiiv hoopis Eesti esireketi käes, kes sedapuhku edukalt kahel korral vastase pallingu murdis ja omakorda 6:3 tulemusega seti lõpetas.

Otsustavas setis nähti taaskord üht servimurret ja selle sooritas Cressy 2:1 eduseisult. Lajal suutis veel kohtumise viimases servigeimis vastase pallingul tasaseisuni jõuda, ent murdepalle tekitada ei õnnestunud. Sestap tuli tunnistada vastase 6:3 paremust.

Vaatamata kaotusele teeb Lajal korraliku tõusu maailma edetabelis. Praegu veel 223. kohal paiknev eestlane on kerkinud virutaalselt 202. kohale, kust ta suure tõenäosusega järgmisel nädalal ka end leiab. 

Jaga
Exit mobile version