Endise Postimehe sporditoimetuse juhataja Peep Pahvi juhendatav Keila haaras initsiatiivi teise veerandajaga, mis võideti 25:14 ja nõnda pääseti poolajapausile üheksapunktilises eduseisus.

Võõrustajad pääsesid neljanda veerandaja alguses tänu Pahvi poja Marguse kaugviskele ette 59:45. Sellele vastas Pärnu aga 9:0 spurdiga ning jõudis viie punkti kaugusele ja kuigi Keila suutis edu taas kasvatada, ei andnud Pärnu alla.

Umbes kolm ja pool minutit enne lõppu tabas Siim-Markus Post kaugviske, mis vähendas nende kaotusseisu vaid kahe silma peale. 2.37 enne lõpusireeni oli tänu Posti edukale läbimurdele seis 64:64.

Lõpuminutid olid ülipingelised. Kuigi Pärnu pääses tänu Troy Barniesile veidi enam kui minut enne lõppu juhtima, viigistas Keila kohalik poiss Kristen Kasemets 16,2 sekundit enne lõppu seisu, kui mängis Barniesi üle ja tabas lähiviske. Viimane rünnak jäi Postile, kes ei tabanud keskpositsiooniviset ja nõnda läkski mäng lisaajale.

Seal haaras Keila initsiatiivi, aga Pärnu ei jäänud üldse kaugele maha. Lõpuvise jäi taas Pärnule, kuid Menno Dijkstra ei tabanud Posti söödust kolmest.

Üleplatsimeestena tõid Kasemets ja Karlis Zunda Keilale 18 punkti. Väga närvilises kohtumises olid mõlemad eriti kehvad vabaviskejoonelt, kui Pärnu tabas 11/23 ja Keila 10/17.

Seeria otsustav mäng toimub homme Pärnus ja algab kell 19.

Koha nelja parema hulgas on taganud BC Kalev/Cramo ja Tartu Ülikool Maks ja Moorits. Lisaks Keila ja Pärnu seeriale on veel käsil ka Rapla Avis Utilitase ja TalTech/Optibeti veerandfinaal. Seal on viimased 2:1 peal.

Jaga
Exit mobile version