Paika pidas ütlus, et pole vahet, kuidas on üks või teine meeskond konkreetsel hooajal mänginud, derbilahing on ettearvamatu. Tänavust liigahooaega üheksa võidu ja ühe viigiga alustanud Levadia küll valdas taas palli selgelt rohkem, tiirutas vastase karistusala ümber ja teenis üle kümne nurgalöögi, kuid sajaprotsendilist väravavõimalust välja võluda ei suudetudki ning poolvõimalustest asja ei saanud.

Paistis ilus päike, Levadia üllatas A. Le Coq Arenal peetud hooaja esimesel murumängul uute särkidega – derbiks oli kõik vajalik olemas. Tuletame meelde, et enne mängu algust oli Levadial tabelis 28 ja Floral 16 punkti.

Levadia armastab palli vallata ja tegi seda ka täna. Flora tõmbus rahulikult tagasi ja mängis oma relva, vasturünnakute peale. Korra pääses Mark Anders Lepik jooksu, aga Levadia kaitsja Rasmus Peetson jõudis löögihetkeks vahele.

19. minutil tegutsesid Levadia pallurid veidi lohakalt, Floral oli ka veidi õnne, et pall äkitselt Danil Kuraksinile ette põrkus. 21-aastane mängumees ei mõelnud hetkegi, lõi ühe puutega ning Levadia väravavaht ei ulatunud tagumisse nurka suundunud pallini – 1:0!

Järgmised 70+ minutit möödusid ühes rütmis. Levadia otsis viigiväravat ja jäigi otsima. Teisel poolajal pääses päris heast kohast lööma vahetusmees Aleksandr Zakarljuka, ent pall vuhises mööda. Flora kaitses kompaktselt, aukudeta, palju kordi suudeti lööke blokeerida ning puurivaht Kristen Lapa oli kohal igal pool, kus pidi olema.

Levadia sai hooaja esimese kaotuse, Flora aga jõudis Paidele järele ja püsib medalikonkurentsis.

Laupäeval alistas Paide Tallinna Kalevi 2:0, Nõmme United – Kuressaare mängisid viiki 1:1 ja Narva Trans – Pärnu Vaprus 0:0. Reedel oli Nõmme Kalju 4:2 üle Tartu Tammekast ja hoiab teist kohta.

Jaga
Exit mobile version