Isamaa Tallinna piirkonna esimehe Riina Solmani sõnul peab võimalik loodav koalitsioon tagama, et Eesti pealinn on eestimeelne ja eestikeelne ning pakub oma kodanikele kindlustunnet.

«Lähen täna juhatuse ette selge sõnumiga, mis koosneb kolmest konkreetsest punktist,» sõnas ta pressiteate vahendusel. 

Esiteks peab Solmani sõnul Tallinnas Vene mõjuväli vähenema. «Eestikeelsele haridusele üleminek peab toimuma viivitusteta, venekeelse propaganda tegemine maksumaksja kulul tuleb lõpetada ja agressorriigi kodanikud ei pea saama Tallinnas ega mujal Eestis valida kohalikku võimu ega osaleda seeläbi ka Eesti presidendi valimistel. Tallinna võimu pööramisel on siiani osalenud poliitikud, kes teostavad võimu riigi tasandil ja nende kätes on selle otsuse tegemine.»

«Teiseks, olemasolevaid toetusi ja soodustusi ei tohi linlastelt ära võtta. Tallinna linnaelanike kindlustunne ega toimetulek ei tohi võimupöörde tõttu saada haavatud kohalike maksude kehtestamisega.»

«Kolmandaks, Tallinnas tuleb majanduse edendamisele hoogu juurde anda ning meelitada siia investeeringuid. Ehitusplaneeringute protsesse tuleb kiirendada ning toetada ettevõtlust, luues soodsa keskkonna ettevõtetele arenguks,» loetles Solman.

Jaga
Exit mobile version