Flora teatas 14. veebruaril, et on sõlminud elukutselise mängija lepingu 17-aastase vasakääre Stevin Kergega. 

«Stevin on kiire ja tehniline mängija äärel, kes toob juurde teravust. Kindlasti peab ta veel kohanema meie standarditega, kuid materjal, millega tööd teha, on huvitav,» iseloomustas FC Flora peatreener Norbert Hurt pressiteates toona meeskonna uut täiendust.

Tänaseni ei leia aga varem ka ründajana tegutsenud universaalset ääremängijat Eesti jalgpalliliidu kodulehel Flora nimistist, lisaks pole ta üheski ametlikus kohtumises ka rohevalgeid esindanud. Tuleb välja, et seda Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) reeglite tõttu.  

«Meil ei õnnestunud teda ära registreerida, sest Kerge tuli Florasse Soomest. FIFA ei andnud meile seda luba, sest liitumise hetkel oli ta 17-aastane,» poetas peatreener Hurt usutluses Soccernet.ee-le asja tagamaid. 

Kuigi Kergel on Eesti pass ja ta on esindanud ka Eesti noortekoondisi, peitub uba tõsiasjas, et kuigi noormees nägi ilmavalgust Rakveres ja elas seejärel neli esimest eluaastat Kundas, kolis ta seejärel vanematega Soome. Seetõttu rakenduvadki talle rahvusvahelise ülemineku reeglid ja ka täisealise vanusepiir. 

«Aprillis sai Kerge täisealiseks, ent kuna üleminekuaken on kinni, peab ta väljakule pääsemiseks ootama juulini, mil aken jälle avaneb. Noormängija üleliikumine on väga reglementeeritud protsess ja tema sellele paraku ei vastanud,» selgitas Hurt.

See tähendab, et üheksal korral U19 ja viiel korral U17 koondist esindanud Kerget võib kõige varasemal juhul Flora särgis näha alles 4. juulil, kui Tallinna derbi raames kohtutakse Levadiaga.

Jaga
Exit mobile version