Alates järgmisest hooajast võetakse Meistrite liigas kasutusele formaat, mille järgi paigutatakse kõik 36 meeskonda ühte gruppi. Šveitsi süsteemi järgi mängitakse erinevate vastastega kaheksa vooru, millega pannakse paika paremusjärjestus.

Kuna meeskondade arvu tõsteti 32 pealt 36-le, siis tekkis Inglismaa, Prantsusmaa, Hispaania, Itaalia ja Saksamaa kõrgliigadel võimalus teenida lisakoht Meistrite liigasse. Kokku tekitati kaks lisakohta, mille nimel liigade tippklubid tänavu Euroopas mängisid.

Tänavu on Euroopas kõige edukamalt esinenud Itaalia klubid, kes juba mõnda aega tagasi lisakoha tagasid. Sel nädalal suutis turvalise edu sisse saada ka Saksamaa, kes libises Inglismaa eest püüdmatusse kaugusesse.

Teatavasti on Saksamaa klubidest Euroopas veel konkurentsis Müncheni Bayern, Dortmundi Borussia (mõlemad Meistrite liiga poolfinaalis) ja Leverkuseni Bayer (Euroopa liigas). Võrdluseks on ainsa Inglismaa klubina Euroopa klubisarjades konkurentsis Aston Villa, kes kaotas Konverentsiliiga poolfinaali avamängus 2:4 Piraeuse Olympiakosele.

Jaga
Exit mobile version