Lisaks sportlastele premeerib EOK ka nende tugipersonali – treener Tomi Rantamäke, füsioterapeut Sirli Hinni, spordipsühholoog Snežana Stoljarovat ning jõutreener Genes-Deivid Pikani – 2500 euroga.

Kaldvee-Lill tegid Eesti spordiajalugu, sest kunagi varem polnud eestlased kurlingus tiitlivõistluste medalit võitnud. Lisaks teeniti ka ohtralt olümpiapunkte, mis aitavad lähemale Milano – Cortina d’Ampezzo mängudele jõudmisele.

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa õnnitles kurlingupaari ning soovib neile tuult tiibadesse. «Marie ja Harri on aastate jooksul näidanud, et nad kuuluvad maailma paremikku. Palju õnne ja suur tänu kõikidele asjaosalistele, kes on oma suure töö ja pühendumusega viinud Eesti kurlingu maailma tippu!» ütles Sõõrumaa.

Rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalipreemiad määratakse vastavalt EOK täitevkomitee kinnitatud korrale. Selle järgi on olümpiaaladel maailmameistrivõistlustel hõbemedali võitmise korral sportlase preemia suuruseks 20 000 eurot. Medalivõitjate treenerite preemia on pool sportlasele makstavast summast.

Lisaks EOK preemiale said Kaldvee ja Lill suurepärase teate, kuna nad kerkisid värskelt avaldatud maailma edetabelis esikohale. 

Maailmameistrivõistluste hõbemedalistid Marie Kaldvee ja Harri Lill tõusid maailma edetabelis kurlingu segapaaride seas esikohale. Tõusu edetabeli tippu tõi Eesti segapaarile edukas hooaeg ning maailmameistrivõistluste hõbemedal.

Kurlingumängija Harri Lill sõnas, et edetabeli esikoht on mitme saavutuse peegeldus. «Tegime väga hea hooaja, mis kulmineerus MMi hõbemedaliga. Tulemuse tõi siiski see, et me mängime maailmatasemel kurlingut ning MMi medal on sellele ere, kuid mitte ainus tõestus. Sellesse hooaega mahub näiteks nii Kanada suure slämmi turniiri võit, aga ka mitmed MK-etapid Euroopas, kus oleme Mariega sel hooajal edukalt mänginud,» sõnas Lill.

Jaga
Exit mobile version