Selle arengu aktiivseks toetamiseks sõlmisid Alexela ning elektriautode laadimise lahendust pakkuv ettevõte VOOL koostöölepingu. VOOL on siiani keskendunud peamiselt majapidamistele ja Alexela arendab samas avalikku laadimisvõrku, millel juba on üle Eesti ligikaudu 600 laadimisotsikut.

VOOLu tegevjuhi Juhan Härmi sõnul tuleb lisaks tehnoloogia ja taristu arendamisele hoida kulud tarbijate jaoks madalad ning lahenduste kasutamine peab olema lihtne. «Üks põhilisi meie pakutavaid väärtusi seisneb selles, et me võimaldame efektiivselt ära kasutada juba olemasolevat võrguühendust. VOOLu laadijate ja targa koormusjuhiga ei pea laadimispunkti rajades tegema suuri kulutusi peakaitsme suurendamiseks,» ütles Härm. Ta lisas, et VOOLu laadimislahendus on vajalik kortermajades, kus laeb palju autosid korraga, kuid on kasulik ka eramajades, kus samal ajal võivad töötada näiteks kütteseade, pliit ja elektriauto laadija.

Just olemasoleva taristu kogu võimekuse efektiivne kasutamine teeb VOOLu eriliseks. «Ma juhtisin kümme aastat elektriettevõtet ja nägin sageli, kuidas võrku kasutatakse ebaefektiivselt. Kuigi ühendusel võimsust veel jagus, siis tahtsid kliendid ampreid juurde osta, sest korgid lõid välja. VOOLuga pakumegi kogu kolmefaasilise elektriühenduse efektiivset kasutamist,» ütles Härm.

Alexela e-mobiilsuse valdkonna juht Kristjan Suurorg leiab, et elektrisõidukite leviku võimaldamiseks ja keskkonnasäästlikkuse eesmärkide täitmiseks tuleb olla nutikas. «Alexela ja VOOLu sihtidel on suur ühisosa, sest me mõlemad tahame tarbijatele pakkuda praktilist efektiivsust ehk tarkasid lahendusi, mis on säästlikud nii kliendile kui ka keskkonnale. Kui tarka tehnoloogia arengut ei ole, siis ei ole võimalik ka rohe-eesmärke saavutada, » ütles ta.

Jaga
Exit mobile version