Varem itaallase Enrico Nicolini käe all harjutanud Kirpu vahetas treenerit. Ta alustas jaanuaris koostööd abikaasa, samuti saapamaalt pärit Enrico Garozzoga, kes pärast 2016. aasta võistkondlikku olümpiavõitu sportlaskarjääri lõpetas.

Kirpu viimased hooajad pole olnud eriti säravad. Nädalavahetusel Calis teenitud GP etapi seitsmes koht andis aga lootust, et suund on õige.

«Võib öelda, et sattusin selle treenerivahetusega heasse hoogu, mul on järjest tulnud mitu head tulemust,» ütles Kirpu usutluses ERRi spordile.

Muide, kunagi olevat Garozzo öelnud, et ei hakka kunagi abikaasat treenima. «Sest me töötame koos, elame koos ja kui veel trenni teha koos, siis on väga raske, läheb paljuks ja tülimomente on rohkem. Aga detsembris olime jõulude ajal Sitsiilias ja ma rääkisin temaga, ütlesin, et ma tunnen, et mul on vaja, aita mind,» avas Kirpu tausta.

«Ta ei ole üldse pehme, ta on treenerina väga autoriteetne. Ta ütles kohe, et kui ma olen sinu treener, siis sa pead mind kuulama, see ei ole arutelukoht.»

Hooaeg jätkub järgmisel nädalal MK-etapiga Araabia Ühendemiraatides. Kirpu eesmärk on pääseda juuni keskel peetavaks EMiks koondisesse.

Jaga
Exit mobile version