Pärast viimast, Tokyo spordipidu kadus kavast RS:X-klass. Sügisel 33. sünnipäeva tähistanud Puusta pidi uuesti olümpiale pürgimiseks alustama peaaegu nullist. IQFoil meenutab pigem vee kohal lendamist, mitte niivõrd purjetamist.

Eestlanna võttis uue väljakutse vastu. Ning nüüd võib öelda, et sai sellest ka kenasti jagu. Sel nädalal jagatakse Prantsusmaal Hyeresi regatil välja viimased olümpiapiletid. Puusta tegi täppistööd, napsates viimase, seitsmenda koha pääsme!

«Tuli päris napilt! Õigupoolest viimase viie sekundiga. Polnud kerge,» tunnistas sportlane usutluses Postimehele.

Lisaks suurtele kiirustele ja lennuefektile muudab IQFoili põnevaks ülesehitus. Muutuvate olude kõrval peavad purjetajad rinda pistma ka erinevate formaatidega. Lisaks tavapärasele seilamisele võetakse mõõtu näiteks slaalomirajal, sprintides, aga ka tunni pikkusel maratonil.

Ootamatustest andis tunnistust kogu nädal. Puusta alustas regatti päris tipus, ent langes vahepeal esikümnest väljagi.

«See on nagu mitmevõistlus,» iseloomustas ta vaatemängulist IQFoili.

Puustale tekitavad praegu enim peavalu slaalomisprindid, kus mängib olulist rolli kehakaal. Ta jääb ideaalist umbes kümne kilogrammi kaugusele, ent juba paar lisakilo annaks tuntava efekti.

«Kahel viimasel, pikemal kursisõidul, oli jälle tugev tuul, kus tunnen end kindlalt. Tegin kaks head sõitu, mis aitasid mind tagasi üheksandaks. See andis võimaluse võidelda olümpiapileti eest,» arutles Puusta.

Ja siis algas tegelikult kõik otsast peale. Pika pingutuse järel otsustas üks, umbes seitsme minuti pikkune sprint, kes saavad olümpiale. Kvalifikatsiooni esikolmik oli juba pääsenud, kuid viimased neli piletit pidi omavahel ära jagama 4.–10. koha naised.

Jaga
Exit mobile version