Eesti alustas finaali hästi, kui suutis avavoorus vastastelt punkti napsata ning mängu 1:0 juhtima minna. Edasi läks mäng Rootsi kätte, kelle poolelt tegi suurepärase esituse Rasmus Wranaa. Teise vooru järel juhtis Rootsi 2:1 ning kolmanda järel 3:1.

Neljanda vooruga vähendas Eesti kaotusseisu 2:3 peale, kuid viienda järel oli Rootsi juba 5:3 juhtimas. Kuuendas voorus teenis Eesti kaks punkti ning tegi seisuks 4:5, kuid tegelikult oli seal hea võimalus ka kolm punkti noppida.

Kuna seitsmenda vooru võitis Rootsi 2:0 ja kaheksanda 1:0, teenisid Isabella ja Rasmus Wranaa 8:4 võidu.

Eestile oli tegu siiski ajaloolise hõbemedaliga, sest kunagi varem pole meie esindus kurlingu täiskasvanute tiitlivõistlustel poodiumile jõudnud.

«Nad mängisid väga hästi. Me ei suutnud seekord kõiki viskeid ära teha,» nentis Kaldvee finaali järel.

«Oleme enda üle uhked. Näitasime head koostööd. Me ei suutnud finaali võita, aga andsime lahingu,» lausus Lill.

Eesti suur eesmärk on pääseda 2026. aasta Milano-Cortina olümpiale. Segapaare pääseb sinna võistlema kümme, koht on olemas korraldajamaal Itaalial. Seitse pääset jagatakse välja 2024. ja 2025. aasta MMi põhjal ning kaks OM-kvalifikatsioonivõistlusel.

Eduka MMiga kindlustas Eesti OM-kvalifikatsioonitabelis 23 punkti. Olgu lisatud, et maailmameistriks tulnud Rootsi sai 27, pronksmedalist 20, neljas koht 18, viies 16, kuues 15 punkti jne. Punkte jagus kõigile 20 riigile, viimase koha teeninud esindus sai ühe punkti.

Jaga
Exit mobile version