Bigbanki juhatuse esimehe Martin Läntsi sõnul oli Bigbanki 2024. aasta esimese kvartali kasum 3,2 miljoni euro võrraväiksem kui aasta tagasi samal perioodil. «Suurimat mõju avaldasid suurenenud allahindlused, personali ja hoiuste tagamise osafondi kulu ning kasvanud põhivara kulum,» kommenteeris ta tulemit. Läntsi kinnitusel jätkab Bigbank kontserni strateegia plaanipärast elluviimist, mille osaks on edasine kasv ning tooteportfelli laiendamine igapäevapanganduse suunas.

Kontserni 2024. aasta esimese kvartali netointressitulud olid kokku 26,4 miljonit eurot (1. kv 2023: 22,5 miljonit eurot), mis teeb võrdluses eelmise aasta sama perioodiga kasvuks 3,9 miljonit eurot ehk 17 protsenti.

Kontserni intressikulud kasvasid esimeses kvartalis võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 10,5 miljoni euro võrra 17,3 miljoni euroni. Selle peamisteks põhjusteks olid hoiuseportfelli 44 protsendiline suurune aastakasv ja jätkuvalt kõrge intresside keskkond, mis võimaldas Bigbanki hoiuseklientidel teenida arvestatavat intressi. Kolmandaks teguriks on 2023. aastal kasvanud emiteeritud võlakirjade maht, mis on võimaldanud investoritel teenida suuremat tulu Bigbanki võlakirjadelt.

Bigbanki laenuportfelli maht on jätkanud tugevat kasvu kõigis kategooriates. «Erilist rõõmu valmistab kodulaenude portfell, mis aasta esimeses kvartalis kasvas 43 miljoni euro võrra, ületades eelmise aasta sama perioodi kasvu 23 miljoni euro võrra. Kinnisvaraturgudel on elavnemise märke ning rõõm on näha, et üha enam kliente valib just Bigbanki oma koduostu finantseerijaks,» märkis Länts.

Ärilaenude maht kasvas

Tugeval kasvukursil oli esimeses kvartalis ka Bigbanki ärilaenude ja liisingute müügimaht ulatudes 114,4 miljoni euroni, mis on 93 protsenti suurem kui mullu samal perioodil. Länts tõi esile, et eriti kiire – ehk aasta võrdluses kolmekordne – oli seejuures ettevõtetele laenude ja liisingute müügi kasv Leedus.

Jaga
Exit mobile version