Täna teatas Delfi Meedia, et alates aprillist 2024 hakkab Eesti Päevaleht (EPL) ilmuma uues formaadis: igapäevaselt digiväljaandena Delfi portaali koosseisus ja reedeti nädalalõpu trükiväljaandena LP. Priit Hõbemägi sõnul konkurendi uudis Postimehe plaane otseselt ei mõjuta.

«Postimees on Eesti vanim, usaldusväärseim ja järjepidevalt ilmuv päevaleht ja tänagi kvaliteetlehtedest suurim,» ütles Priit Hõbemägi. «166 aastat tagasi asutatud Postimees on alati olnud Eesti ühiskonna ja oma lugejate teenistuses. Postimehe eesmärk on olla selline väljaanne, mille lugejad saavad olla kindlad, et kõik Eestis ja maailmas olulised teemad ja uudised tuuakse iga päev nendeni.»

Postimees on Hõbemägi sõnul newspaper of record, mille paberväljaandest hakkavad ajaloolased sadade aastate pärast Eesti minevikku tundma õppima ja andmeid otsima. Vastutus ajaloo ees seab Postimehele kõrged nõudmised.

«Postimehe päises on meie lipukiri – seisame Eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise eest läbi aegade,» rõhutas peatoimetaja Hõbemägi. «Eestlased on lugeja rahvas ja see on hoidnud Postimeest keskse ajalehena juba üle pooleteise sajandi. Paberlehel on palju eeliseid veebimeedia ees – olulised uudised on lehe eesotsas ja suuremate pealkirjadega. Paberlehest saab kohe aru, mida toimetus on sel päeval kõige olulisemaks pidanud. Sellepärast oleme kindlalt paberlehena jätkamise kursil. Selle põhjusel uuendasime hiljuti paberlehe kirjatüüpi, tehes selle suuremaks ja kergemini loetavaks, viisime läbi põhjaliku uuringu meie nädalalõpu väljaande Nädal paberlehe lugejate hulgas. Ikka selleks, et meie lugejate ootustele paremini vastata.»

Samas rõhutab Hõbemägi, et Postimehes on ka veeb väga oluline ehk prioriteetne, mis ei tähenda, et paberlehe tähtsus ja olulisus kuidagi vähem oluline oleks.

Jaga
Exit mobile version