Täpset plaani olümpiaks valmistumisel pole ta veel jõudnud paika panna. Mai lõpus toimuvad Euroopa meistrivõistlused, aga milline saab olema plaan pärast seda on veel selgumisel.

Millise eesmärgi paneb ta endale olümpiadebüüdil? «Ma ilmselt ei panegi mingit kindlat eesmärki. Tahan lihtsalt rahulikult võtta. Ma annan võistlusel ju koguaeg endast parima»

Laskmises mängivad suurt rolli kogemused ning nii pole 22-aastase sportlase pääsemine olümpiale igapäevane nähtus. Jürisson loodab, et saab võimaluse tipptasemel laskespordiga jätkata vähemalt kuni 2028. aasta Los Angelese olümpiani. «Ise usun küll, et ühe olümpiatsükli tahaks sellega veel tegelda. Eks vaatame, kuidas läheb ja mis elu ette toob.»

Eesti Laskurliidu tegevjuht Meelis Loit arvab, et Jürissonil on kõik eeldused, et olümpial õnnestuda. «Eesti Laskurliidu jaoks ei olnud tema olümpiakoht üllatus. Ta on näidanud häid tulemusi juba eelmistel aastatel. Ta on tugeva võistlusnärviga kutt ning võib öelda, et tiitlivõistlused on justkui tema jaoks loodud,» arvas Loit.

Laskesportlased võivad OM-koondist veelgi kasvatada

Peeter Olesk Tokyo olümpial. Foto: Tairo Lutter

Lisaks Peeter Jürissonile on Eesti laskesportlastest olümpiapilet kindel Peeter Oleskil, kes asub Pariisis starti olümpiakiirlaskmise harjutuses. Mai teises pooles ja juunis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel võib Eesti olümpiakoondis veelgi suureneda.

Kui Jürissonile on tegemist olümpiadebüüdiga, siis 31-aastane Olesk läheb vastu oma kolmandatele mängudele. Oma debüüdi tegi ta 2016. aastal Rio de Janeiros, kus sai 25. koha, viis aasta hiljem Tokyos oli ta 19.

Eesti Laskurliidu tegevjuht Meelis Loit aga soovitas silma peal hoida 15.–27. maini Itaalias Lonatos toimuval haavlilaskmise EMil ja juuni alguses Horvaatias toimuval tulirelvadest laskmise EMil.

Oma viiendatele olümpiamängudele sihib kohta 57-aastane Andrei Inešin. 1996. aastal Atlanta olümpial jahilaskmise kaarrajal seitsmendaks tulnud ja 2006. aasta maailmameistri kõrval on EMil olümpiapiletit püüdmas ka 27-aastane Reino Velleste. Inešin ja Velleste pretendeerivad ühele vakantsele Euroopa tsooni olümpiakohale. Kaevikrajas osaleb samal EMil ka Andres Kull, kes võib õnnestumise korral olümpiarongile pääseda. Horvaatias toimuval tulirelvadest laskmise EMil püüab 50 m püssiharjutuses 3×20 lasku olümpiapiletit Meelis Kiisk.

Jaga
Exit mobile version