Algselt pidi 2027. aasta meeste finaal toimuma Milanos asuval legendaarsel San Sirol. UEFA andis Milanole ajapikendust, et linn saaks näidata, kas 2026. aasta taliolümpiamängude ja 2032. aasta jalgpalli EM-i vahele planeeritud renoveerimistööd lubaksid finaalmängul toimuda. Linnavõimud ei suutnud anda alaliidule garantiid, mistõttu korraldas UEFA uue konkursi.

Nüüd soovivad finaali võõrustada Hispaania ja Aserbaidžaan. Valitsevad Euroopa meistrid ihkavad kontinedi klubivuti tippmatši tuua Madridi Metropolitano staadionile (Madridi Atletico kodu), kus toimus ka 2019. aasta Meistrite liiga finaal, milles Liverpool alistas Tottenham Hotspuri. Aserid tahavad mängu viia Bakuu olümpiastaadionile.

Aserbaidžaan asub geograafiliselt võttes osaliselt Euroopas ja osaliselt Aasias. Kui riigi põhjapoolsed paigad nagu näiteks Khachmaz, Quba, Qusar, Shabran ja Siazan asuvad geograafiliselt Euroopas, siis pealinn Bakuu paikneb Aasias. Niisiis on võimalik, et 2027. aasta klubijalgpalli Euroopa meister selgub väljaspool Euroopat.

Hispaania ja Aserbaidžaan peavad lõplikud korraldustaotlused esitama 19. märtsiks ning kes võõrustab finaali, selgub mais, kirjutab UEFA oma kodulehel.

Bakuu olümpiastaadionil on varemgi mängitud Euroopa tippvutti. Seal toimus 2019. aasta Euroopa liiga ehk tugevuselt teise eurosarja finaal ning ka mõni üksik 2021. aasta EM-finaalturniiri mäng. EM-finaalturniiril oli aga probleem publikuhuviga: kuigi staadionile lubati üle 30 000 inimese, jõudis Walesi ja Šveitsi kohtumisele vaid ligi 9000 silmapaari. 

2024. aasta Meistrite liiga finaal, kus Real Madrid alistas Dortmundi Borussia, toimus Inglismaal Wembley staadionil. 2025. aasta lõppmatš leiab aset Saksamaal Allianz Arenal ning 2026. aasta finaal Ungaris Puskas Arenal.

Naiste Meistrite liiga finaali soovib korralda neli riiki: Poola (Varssavi), Hispaania (Barcelona), Šveits (Basel) ja Wales (Cardiff). Hispaanlased tahavad finaali korraldada Camp Noul, mille renoveerimistööd peaksid täielikult valmis saama 2026. aastal.

Jaga
Exit mobile version